Mesazhi i kryetarit të këshillit mbikëqyrës Osman Arslan

Të nderuar,

Kohët e turbullta në të cilat ndodhemi kanë sjellë sfida të forta për ekonomitë globale. Viti që lamë ishte plot me sfida në të cilat, për shkak të krizës së re, kësaj radhe ekonomike, pas një periudhe të gjatë të politikës monetare të lirshme, bankat qendrore filluan të shtrëngojnë politikën monetare si një përgjigje për të përballuar inflacionin dhe për të ruajtur stabilitetin monetar.

Natyrisht, është e rëndësishme të theksohet se përkundër kushteve jashtëzakonisht të vështira jo vetëm vitin e kaluar, por edhe dy të mëparshmit kur bota ishte mbërthyer nga kriza shëndetësore, sektori bankar i Maqedonisë së Veriut tregoi se është rezistent ndaj krizave dhe se ai është një shtyllë e ekonomisë dhe e popullsisë. Gjatë kohës së pandemisë, si dhe tani, në kushtet e krizës energjetike dhe inflacionit të lartë global, depozitat dhe kreditimi i sektorit të korporatave dhe të ekonomive familjare vazhdojnë të rriten. Ky trend tregon se besimi i qytetarëve dhe kompanive në sektorin bankar është në nivele të larta. 

Vitin e kaluar, Halkbank konfirmoi pozicionin e saj si një bankë e fortë dhe një markë e fortë, misioni i së cilës është të krijojë vlerë për klientët, aksionarët dhe punonjësit duke ofruar në mënyrë efikase të gjitha shërbimet bankare, duke kontribuar në zhvillimin e sektorit bankar dhe tregut të kapitalit. Dhe në vitin 2022, për kënaqësinë e aksionarëve, Halkbank përsëri dha rezultate të shkëlqyera financiare. Por gjithashtu, duke ofruar produkte dhe shërbime të reja, tregoi edhe një herë se sa të rëndësishëm janë klientët dhe nevojat e tyre për ne.

Si një institucion financiar modern, Halkbank është gjithashtu një nga liderët në futjen dhe zbatimin e tendencave të reja teknologjike dhe informatike, duke u ofruar klientëve shërbimet më të shpejta, më moderne dhe më të besueshme. Sot, ajo është lider në ofrimin e shërbimeve bankare të personalizuara, si dhe në prezantimin e teknologjive të reja dhe ofrimin e shërbimit të shpejtë nëpërmjet një platforme shumë të zhvilluar dhe moderne të kanaleve alternative. Në të njëjtën kohë, duke mbështetur investimet dhe duke ndihmuar individët dhe bizneset të realizojnë idetë dhe ambiciet e tyre, ajo zhvillohet së bashku me shoqërinë, duke ecur së bashku drejt zhvillimit të qëndrueshëm.

Por me kënaqësi mund të them se në Halkbank ka edhe një ndërgjegjësim të lartë për përgjegjësinë sociale korporative si pjesë e pandashme e aktiviteteve dhe punëve të suksesshme. Përgjegjësia është një nga vlerat tona të forta korporative dhe një parim i rëndësishëm që inkurajon ndryshimet mjedisore, sociale dhe ekonomike që janë postulatet bazë të zhvillimit të qëndrueshëm. Halkbank është një bankë e dedikuar për njerëzit dhe kjo është në thelb të ideologjisë, operacioneve dhe angazhimit tonë shoqëror. Besoj se politika jonë e përgjegjësisë shoqërore ka kontribuar gjatë viteve të pranisë sonë në tregun maqedonas për të zhvilluar reputacionin tonë dhe për këtë arsye sot ne jemi të njohur jo vetëm si një bankë e besueshme, e orientuar drejt klientit, inovative dhe në rritje, por edhe si një bankë e përgjegjshme shoqërore dhe bankë miqësore me mjedisin.

Në vitin në vijim, synimet strategjike të Bankës vazhdojnë të jenë ruajtja e pozicionit të një prej bankave lider në sektor, duke arritur një rritje të qëndrueshme dhe një nivel të qëndrueshëm përfitimi, duke mos harruar edhe përgjegjësinë shoqërore. Parimet tona bazë nga të cilat udhëhiqemi në të gjitha sferat e operacioneve bankare mbeten zhvillimi, rritja, inovacioni, progresi, shumë punë dhe përkushtim për gjënë më të rëndësishme për ne - njerëzit. Falë këtyre parimeve, ne arritëm ta bëjmë Halkbank një histori suksesi që do të vazhdojmë ta ndërtojmë dhe zhvillojmë në periudhën e ardhshme.

Në emër të Këshillit Mbikëqyrës, shpreh mirënjohjen time të madhe për të gjithë ata që janë pjesë e ekipit të Halkbank.

Me respekt,
Osman Arslan, kryetar i këshillit mbikëqyrës i Halkbank AD Skopje

 

E drejta e autorit 2015 HALKBANK AD Skopje. Të gjithë të drejtat janë të rezervuara. | Politika e privatësisë | Politika e cookies