Акредитив

Акредитив (L/C) е најбезбеден платен инструмент кој обезбедува максимална заштита на увозникот / купувачот, како и извозникот/продавачот.

Акредитивот е многу флексибилен инструмент за плаќање, нуди различни можности за намалување на ризикот помеѓу партнерите.

Акредитивот може да се приспособува на барањата на договорените страни во зависност на нивните потреби.

Акредитив (L/C) во исто време претставува плаќање и инструмент за обезбедување, кој се користи во меѓународната трговија, преку која Банката, во согласност со барањата и упатствата на својот клиент (увозникот) кој превзема одговорност за плаќање на извозникот преку неговата Банка, врз основа на документација утврдени според акредитивните услови презентирани на неговата Банка во определен рок.

Овој инструмент е меѓународно регулиран со општоприфатените единствени правила за акредитиви, (Revision 2007, Publication 600 issued by ICC in Paris).

Халкбанк АД Скопје нуди широк спектар на различни видови на Акредитиви (L/C) под многу конкурентни тарифи во зависност од понуденото обезбедување од страна на клиентите.

Биди информиран за

ДЕТСКО
ШТЕДЕЊЕ

Штеди за твоите деца

Земи ја твојата

КРЕДИТНА КАРТИЧКА

Ти плаќаш,
Ние те наградуваме со бонус!

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани. | Политика за приватност | Политика за колачиња