Карактеристики

Карактеристики

Халкбанк АД Скопје  како носител на платниот промет има развиено брз, ефикасен и квалитетен систем за извршување на платниот промет, како една од основните функции во банкарското работење, со што на своите клиенти им нуди услуга согласно нивните потреби.

Вашите плаќања можете да ги извршите во секоја филијала во Р.Македонија.

Ако сакате да заштедите на време и пари направете ги вашите плаќања преку е-банкарство.

Ако сé уште немате трансакциска сметка посетете ја најблиската филијала на Халкбанк АД Скопје и бидете член на нашата фамилија.

За повеќе информации посетете ја нашата најблиска филијала или контактирајте не на:

email: platenpromet@halkbank.mk

Предности

Предности

  • Штедете пари и време и плаќајте преку е-банкарство во секое време и од секое место
  • Сите плаќања можете да ги направите преку е-банкарство
  • Најбрз начин за плаќање на сметките за комуналии преку е-банкарство без провизија
  • Плаќајте во Халкбанк АД Скопје со атрактивни провизии и надоместоци
  • Интерните плаќања можете да ги правите и преку банкоматите на Халкбанк
  • Со траен налог или преку е-банкарство можете да ги плаќате и вашиот кредит или кредитна картичка

Тарифа

Термински план

ТЕРМИНСКИ ПЛАН

за прием на платни инструменти

Прием на платни инструменти во хартиена форма со тековен датум преку шалтерите на банката
  понеделник-петок* сабота
КИБС од 08:30 до 14:00 /
МИПС (со исклучок на ПП53) од 08:30 до 16:00 /
МИПС ПП53 од 08:30 до 15:30 /
Интерен клиринг од 08:30 до 16:15 09:00 - 12:30
Готовински трансакции (уплати и исплати) од 08:30 до 16:15 09:00 - 12:30
Експозитура Рамстор и Retail Point Partk, по истекот на терминскиот план за прием на платни трансакции (безготовински и готовински) со тековен датум и недела, примаат налози со нареден работен датум до 17:45
*со исклучок на деновите кои се прогласени за неработни денови

Прием на платни инструменти со тековен датум преку системот за електронско банкарство и системот на АД Пошта на Северна Македонија
  понеделник-петок* сабота
КИБС од 08:30 до 14:20 /
МИПС (со исклучок на ПП53) од 08:30 до 16:20 /
МИПС ПП53 од 08:30 до 15:30 /
Интерен клиринг од 08:30 до 20:00 08:30 - 20:00
*со исклучок на деновите кои се прогласени за неработни денови

НАПОМЕНА:

  • Клиентите се должни да го почитуваат терминскиот план за прием на платните инструменти.
  • Платните инструменти доставени преку системот за електронско банкарство со тековен датум, кои не се извршиле согласно пропишаниот термински план, ќе бидат сторнирани по завршување на терминскиот план.
  • Платните инструменти доставени до банката преку системот за електронско банкарство и системот на АД Пошта на Северна Македонија, по начин КИБС и МИПС, во саботи или денови кога платните системи за порамнување на трансакции меѓу банките не работат, ќе бидат реализирани првиот нареден работен ден.

Бидете информирани за

КРЕДИТ СО ДЕПОЗИТ

Земи
Кредит со депозит

Земи ја твојата

КРЕДИТНА КАРТИЧКА

Ти плаќаш,
Ние те наградуваме со бонус!

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани. | Политика за приватност | Политика за колачиња