29.12.2020

Известување за надградба на системите за електронско банкарство

Поради надградба на системот и воведување на нови функционалности, услугата за електронско банкарство на Халк Банка нема да биде достапна на 29.12.2020 во периодот од 17:00-22:00h....

28.12.2020

Соопштение

Ценети клиенти, Ве известуваме дека од 01.01.2021 год. се воведуваат нови тарифи во делот на безготовинскиот платен промет преку шалтер во земјата за физички лица.

23.12.2020

SmartSend - Ѕвони ми на сметка!

Халкбанк АД Скопје сака да ги задоволи потребите на своите клиенти и ги прави нештата да бидат едноставни, а услугите лесни за користење...

22.12.2020

Мерки на владата на Република Северна Македонија

Ве известуваме дека исплатата на финансиска помош од Четвртиот пакет мерки за справување со последиците од Ковид 19 од страна на Владата на Република Северна Македонија ќе се врши во периодот до 25.12.2020...

07.12.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НАДГРАДБА НА СИСТЕМИТЕ ЗА ЕЛЕКТРОНСКО БАНКАРСТВО

Услугата за електронско банкарство на Халк Банка за правни лица нема да биде достапна на 07.12.2020 (Понеделник) во периодот од 17:00-24:00h.


04.12.2020

ПРВИ ДОБИТНИЦИ ОД НАГРАДНАТА ИГРА ,,ПЛАЌАЈ СО HALKPAY И ОСВОЈУВАЈ НАГРАДИ!”

Со задоволство Ве информираме за успешно спроведено прво,  месечно извлекување на наградната игра ,,ПЛАЌАЈ СО HALKPAY И ОСВОЈУВАЈ НАГРАДИ!” на 03.12.2020 година во 12 часот.

25.11.2020

СООПШТЕНИЕ

Почитувани пензионери, Ве повикуваме во Ваш интерес и за Ваша поголема заштита, користењето на ноемвриската пензија да ја извршите преку користење на платежните картички за пазарење и користење на мрежата на банкомати во случај на потреба за готовина како и преку платежните опции на електронското и мобилното банкарство.

19.11.2020

СООПШТЕНИЕ

Халкбанк брои над 17.000 донирани садници низ македонските градови во тек на една година.

06.11.2020

Халкбанк е прва банка на пазарот што воведува плаќање со Garmin паметен часовник

Халкбанк АД Скопје, како лидер во воведувањето нови технологии, креираше производ, Garmin Pay...

31.10.2020

“Плаќај со HALKPay и освојувај награди!” Нова голема наградна игра на Халкбанк!

Со големо задоволство Ве известуваме дека од 01.11.2020 започнува големата наградна игра “Плаќај со HALKPay и освојувај награди!”...

22.10.2020

Исплата на пензии

Ве повикуваме во Ваш интерес и за Ваша поголема заштита, користењето на октомвриската пензија да ја извршите преку користење на платежните картички за пазарење и користење на мрежата на банкомати во случај на потреба за готовина како и преку платежните опции на електронското и мобилното банкарство...

28.09.2020

Потрошувачки кредит од Халкбанк за здравствени работници

За нашите херои! - Потрошувачки кредит од Халкбанк за здравствени работници со грејс период до 6 месеци и фиксна камата од 4% во првите две години...

14.09.2020

Известување

Обесштетувањето на осигурениот износ на депозитот на депонентите на “Еуростандард банка” АД во стечај ќе започне на 15 септември 2020 година (вторник)...


04.09.2020

Второ одложување на месечни кредитни обврски во Халкбанк АД Скопје

Во изминатиот период во време на криза, ХАЛКБАНК АД Скопје на дело се покажа како банка за која навистина важни се луѓето, демонстрирајќи го истото преку поддршката на населението видно од направените пласмани во сегментот население со најповолни услови на пазарот.

02.09.2020

Купувај во лет!

Нова кредитна картичка со фиксна каматна стапка 7,7% наменета е за сите клиенти со редовни месечни приливи по основ на плата/пензија.

04.08.2020

Известување

Поради надградба на системот и воведување на нови функционалности, услугата за електронско банкарство за физички лица  на Халк Банка нема да биде достапна на 05.08.2020 (Среда) во периодот од 17:00-21:00h.


27.07.2020

Известување

Почитувани пензионери, Ве повикуваме во Ваш интерес и за Ваша поголема заштита, користењето на пензијата да ја извршите преку користење на платежните картички за пазарење и користење на мрежата на банкомати во случај на потреба за готовина...


06.07.2020

Награди за Халкбанк АД Скопје

На наше големо задоволство, оваа година Халкбанк АД Скопје се стекна со две значајни признанија од реномирани светски институции...

03.07.2020

Твојот мобилен уред веќе е и паричник!

Време е за ново освежување од Халкбанк за своите корисници...


23.06.2020

Соопштение

Во врска со исплатата на паричните права од социјална и детска заштита, би сакале да Ве известиме дека со цел да се намали концентрацијата на корисниците во филијалите, готовинска исплата ќе се спроведе во групи...

23.06.2020

Соопштение

Следствено на искуството од минатите месеци, повторно Ве повикуваме во Ваш интерес и за Ваша поголема заштита, користењето на јунската пензија да ја извршите преку користење на платежните картички...


17.06.2020

Известување

Се известуваат акционерите на Халк Банка А.Д. Скопје дека Собранието на Халк Банка А.Д. Скопје на ден 17.06.2020 година (среда) донесе Одлука за определување на износот на дивидендатa и датум на исплата на дивиденда од добивката остварена во 2019 година....

10.06.2020

Нови намалени провизии за трансфер на пари преку Вестерн Унион

Од 05.06.2020 услугата на Вестерн Унион во Халкбанк има нови, драстично намалени провизии.


03.06.2020

Известување

Ве известуваме дека од 05.06.2020 (петок) до 07.06.2020 (недела) нашите филијали и експозитури нема да работат.


01.06.2020

Работно време на филијали и експозитури

Од 01.06.2020 работното време на филијалите на Халкбанк е од 08.30 - 16.30 часот.


26.05.2020

Известување

Почитувани пензионери: Ве повикуваме во Ваш интерес и за Ваша поголема заштита, користењето на мајската пензија да ја извршите преку користење на платежните картички за пазарење и користење на мрежата на банкомати во случај на потреба за готовина, како и преку платежните опции на електронското и мобилното банкарство. 


20.05.2020

Известување

Ве известуваме дека на ден 23.05.2020 Сабота во периодот од 22:00 до 05:00 часот 24.05.2020 Недела дел од сервисите на банката нема да бидат достапни.


08.05.2020

Работно време на филијали и експозитури во Сабота

Од 09.05.2020 ново работно време на филијалите и експозитурите на Халкбанк во Сабота е од 09:00 до 12:00...

07.05.2020

Потрошувачки кредит за членови на Македонски Полициски Синдикат

Халкбанк АД Скопје во знак на одбележување на денот на македонската полиција 7-ми Мај, Ве известува дека креираше потрошувачки кредит специјално создаден за потребите на  членовите на Македонскиот Полициски Синдикат...

27.04.2020

Работно време на филијали и експозитури (понеделник - петок)

Од 27.04.2020 работното време на филијалите на Халкбанк е од 08.30 - 15.30 часот.

27.04.2020

Известување

Почитувани пензионери...

23.04.2020

Работно време на филијали и експозитури (понеделник - петок)

Ново работно време на филијалите и експозитурите на Халкбанк

10.04.2020

Нови функционалности во системите на електронско банкарство

Ве информираме дека направена е успешна надградба на електронско банкарство на физички и правни лица и воведени се нови функционалности...


07.04.2020

Работно време на филијали и експозитури (понеделник - петок)

Ново работно време на филијалите и експозитурите на Халкбанк...

06.04.2020

Известување

Од 06.04.2020, филијалата на Халкбанк во Куманово ќе работи со скратено работно време од 08.30 - 14.00...

02.04.2020

Известување

Согласно известувањето од нашата банка објавено за одложување на кредитни обврски и рокот за пријава на клиентите кои сакаат да продолжат со отплата на кредитните обврски...


31.03.2020

Известување

Халкбанк како институција која води сметка за своите клиенти кои во овие тешки моменти за нормално деловно работење се со спречени или намалени промети и приходи... 


31.03.2020

Известување за надградба на системите за електронско банкарство

Поради надградба на системот и воведување на нови функционалности, услугата за електронско банкарство...


27.03.2020

Одложување на наплата на кредитни обврски за сите физички лица - клиенти на ХАЛКБАНК АД Скопје за 6 месеци     

Поаѓајќи од фактот дека нема поединец или семејства кои не се засегнати од кризата предизвикана поради пандемијата од вирусот COVID – 19...


24.03.2020

Известување

Вашата Халкбанк овозможува порана исплата на Вашите пензии...


23.03.2020

Работно време на филијали и експозитури

Ново работно време на филијалите и експозитурите на Халкбанк...

20.03.2020

Известување

Ве известуваме дека на 21.03.2020 (сабота) нашите филијали и експозитури нема да работат.


17.03.2020

Известување

Врз основа на усвоените задолжителни препораки и мерки за превенција и заштита од неконтролирано ширење на Корона Вирусот – COVID-19...


16.03.2020

Полесно и побезбедно со мобилното и Е-банкарството на Халкбанк АД Скопје

0 денари провизија за сите налози преку Мобилно и Е-банкарство во и надвор од банката!

12.03.2020

Известување за скратено работно време

Согласно мерките и грижата за вработените и клиентите, Халкбанк го намалува работното време на експозитурите Рамстор и Retail Park.


11.03.2020

Важни Се Луѓето, a најважно е нивното здравје!

Во време на преземање мерки за заштита на општото здравје на луѓето, Халкбанк ги повикува своите клиенти што е можно повеќе да се насочат кон дигиталните канали за комуникација и за банкарски услуги.


10.02.2020

ХалкЕко активација

На 07.02.2020, во соработка со Македонски шуми, Халкбанк спроведе акција за садење 6.000 дрвја на падините околу велешкото езеро Младост.


06.02.2020

Халкбанк во комплексот МИДА ја отвори втората ВИП корпоративна филијала

Халкбанк, ја отвори својата втора ВИП корпоративна филијала со која на големите клиенти им овоможува уште поквалитетна, побрза, персонализирана и достапна услуга во сите сегменти на банкарското работење.


Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани. | Политика за приватност | Политика за колачиња