Карактеристики

Заштедете време и пари користејќи ја Бизнис кредитната картичка на Халкбанк А.Д. Скопје

Организирајте и раководете со Вашиот бизнис на едноставен и сигурен начин!

Visa Corporate кредитната картичка е интернационална картичка за правни лица. Картичката може да се користи за купување на добра и услуги (хотелско сместување, патувања, купување на опрема..) во земјата и во странство како и интернет трансакции (резервации по хотели, online купување на авионски билети и сл)

Картичките издадени од Халкбанк АД Скопје ги поседуваат највисоките стандарди за безбедност во интернет плаќањата (3D Secure - Verified by Visa - VbV и MC Secure Code).

Предности

  • Бизнис кредитната картичка на  Халкбанк А.Д.Скопје ќе го  поедностави управувањето на Вашиот бизнис, ќе обезбеди значителна ефикасност во располагањето со средствата на правното лице и истата претставува сигурна поддршка во исполнувањето на ден-за-ден бизнис обврските. Употребата на бизнис платежните картички го подобрува квалитетот на Вашите бизнис патувања, ги прави Вашите исплати побрзо, поедноставно и побезбедно, ја намалува потребата за носење на готовина  и обезбедува лесна и транспарентна контрола на бизнис трошоците. 
  • Корисниците имаат 24 часовна корисничка поддршка насекаде во светот
  •  Бизнис картички се практичен начин за плаќање на сите корпоративни клиенти
  • Тие може да се издадат на неколку корисници и за секоја картичка издадена е можно да се дефинира потрошувачката на дневна и месечна основа во земјата и во странство
  • Можете да аплицирате за Вашата бизнис картичка преку нашата најблиската филијала со пополнување на апликација

Камати и надоместоци

Износ на кредитен лимит согласно кредитната политика
Каматни стапки 10.5%
Подигање на Готовина на банкомат на ХАЛКБАНК 1,5% или минимум 60,00 МКД
Исплата на шалтерите на ХАЛКБАНК 1,5%или минимум 60,00 МКД
Подигање на Готовина на банкомат на други банки 2% минимум , 120,00 МКД
Исплата на шалтерите на други банки 2% минимум 120,00 МКД
Годишна членарина за кредитна картичка 1200,00 МКД годишно
Замена на оштетена кредитна картичка (реиздавање на кредитна картичка) 300,00 МКД
Надоместок за итна изработка на кредитна картичка 600,00 МКД
Надоместок за издавање фактура без провизија
Надоместок за блокирање на картичка без провизија
Надоместок за деблокирање на картичка 60,00 МКД
Надоместок за неоснована рекламација 600,00 МКД
Надоместок за предупредување 100,00 МКД

Најчесто поставувани прашања

Што клиентот треба да приложи како колатерал за бизнис картичка?

Обезбедување за бизнис картичка може да биде комбинација на следниве услови: 

  • Во рамките на Рамковната линија -договор  кој клиентот веќе  го користи во Халкбанк АД Скопје
  • Дозвола издадена од компанија/ сопственик на компанијата и / или менаџер на компанијата
  • Други инструменти прифатливи за Банката

Како можам да добијам извештај за мојата кредитна картичка преку e-mail?

Внесете ги потребните информации на компанијата во следното барање тука и контактирајте со најблиската филијала на Халкбанк АД Скопје.

 Дали е потребна дополнителна картичка за плаќање во странство?

Можете да направите трансакција  секаде во светот, ако MasterCard логото е прикажано.

Каде можам да аплицирам за бизнис кредитна картичка?

Во секоја филијала на Халкбанк можат да се направат сите банкарски активности кои ви се потребни како клиент. Во најблиската филијала на Халкбанк можете да побарате барање за бизнис картичка.

Аплицирај

Биди информиран за

ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТИ

Кажи ја Твојата потреба!

Биди информиран за

ДЕТСКО ШТЕДЕЊЕ

Штеди
За твоите деца

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани.