Карактеристики

Зголемете ја навиката за штедење на вашето дете, отворете детски депозит и запознајте ја Банката со идните клиенти.

Со дополнителни уплати на депозитот создадете посигурна и среќна иднина за вашето дете.

Промените на депозитите можете во секое време да ги следите преку електронско банкарство.

Доколку сé уште немате трансакциска сметка посетете ја најблиската филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје и бидете дел од нашето семејство.

За дополнителни информации контактирајте не на:

мејл адреса: depostis@halkbank.mk

Предности

  • Можност за штедење во денари и во евра Минимален износ на вложување е 3.000 денари или 50 евра
  • Можност за неограничени дополнителни вложувања на депозитот
  • Можност за активирање на траен налог за дополнителни вложувања на депозитот
  • Исплата на камата на денот на доспевање на депозитот
  • При предвремено раскинување на депозитот Банката пресметува и исплаќа камата по видување според важечката тарифа во моментот на раскинување на депозитот

Каматни стапки

Детско штедење

Штедење во МКДКаматни стапки  
36 месеци2,80
25 месеци2,30
Штедење во ЕУРКаматни стапки  
36 месеци1,20
25 месеци1,00

Прашања

Можам ли да додавам дополнителни средства на орочениот депозит?

Дополнителни вложувања на орочениот депозит се дозволени , уплатите можете да ги правите во секое време преку шалтерите на Банката или преку електронско банкарство.

Дали каматата за депозитот се исплаќа месечно или на крај?

Каматата за депозитот се исплаќа на денот на доспевање на депозитот.

Дали можам да повлекувам од депозитот?

Делумни повлекувања од орочениот депозит не се дозволени.

Бидете информирани за

КРЕДИТ СО ДЕПОЗИТ

Земи
Кредит со депозит

Земи ја твојата

КРЕДИТНА КАРТИЧКА

Ти плаќаш,
Ние те наградуваме со бонус!

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани.