Карактеристики

Сакате да штедите, но немате доволен почетен влог,сакате месечно вложување или по динамика која Вам Ви одговара?

Халкбанк АД Скопје Ви нуди производ со кој ќе обезбедите среќна иднина за вас и вашата фамилија.

Отворениот депозит за физички лица нуди можност за повеќекратни уплати во текот на траењето на договорот за орочување.Идеален за оние кои штедат секојдневно, толку колку ќе посакаат и кога ќе посакаат.

Штедете на наједноставниот и најудобниот начин. Отворете траен налог на износ кој месечно можете да го издвоите ,а Банката автоматски ќе врши пренос на средствата на вашата штедна сметка.

Промените на депозитите можете во секое време да ги следите преку електронско банкарство.

Доколку сé уште немате трансакциска сметка посетете ја најблиската филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје и бидете дел од нашето семејство.

За дополнителни информации контактирајте не на:

мејл адреса: deposits@halkbank.com

Предности

  • Минимален износ на вложување : при отворање на депозитот е 3.000 МКД односно 50 ЕУР
  • Исплата на камата : по истекот на орочувањето
  • Рок на депозит: 12 месеци
  • Метод на пресметка на камата : комформна метода
  • На депозитот може да се вршат неограничени дополнителни уплати пред истекот на датумот на доспевање;
  • Можност за активирање на траен налог за дополнителни вложувања на депозитот
  • При предвремено раскинување на депозитот банката пресметува камата по видување според одлуката за каматни стапки на Банката
  • Без  делумни исплати од депозитот пред истекот на датумот на доспевање;

Каматни стапки

Штедење во МКДКаматни стапки 
12 месеци1,30
Штедење во ЕУР Каматни стапки 
12 месеци0,50

За дополнителни информации контактирајте не на :

Телефон: 02/3240-800

e-mail: deposits@halkbank.mk

Линк за калкулатор

Најчесто поставувани прашања

Кои документи ми се потребни за отворање на орочен депозит?

Потребен документ за отворање на орочен депозит е документ за идентификација (лична карта или пасош)

Дали можам да повлекувам од депозитот?

Делумни повлекувања од орочениот депозит не се дозволени.

Колкав износ на камата ќе добијам за орочениот депозит?

линк за калкулатор

Можам ли да додавам дополнителни средства на орочениот депозит?

Дополнителни вложувања на орочениот депозит се дозволени

Бидете информирани за

КРЕДИТ СО ДЕПОЗИТ

Земи
Кредит со депозит

Земи ја твојата

КРЕДИТНА КАРТИЧКА

Ти плаќаш,
Ние те наградуваме со бонус!

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани.