Карактеристики

Придонесете за Вашето готовинско работење  со Master Card бизнис револвинг кредитни картички. Master Card бизнис корпоративната кредитна картичка е меѓународна кредитна картичка, која може да се користи за плаќање на стоки и услуги (трошоци за забава, хотелско сместување, патни трошоци , за спроведување на интернет трансакции (хотелски резервации, купување на авио билети ...) и за повлекување готовина, во земјата и во странство за бизнис потреби.

Картичката функционира на принцип на минимална месечна отплата на само 10% од износот на користениот кредит во тековниот месец.

Картичките издадени од Халкбанк АД Скопје ги поседуваат највисоките стандарди за безбедност во интернет плаќањата (3D Secure - Verified by Visa - VbV и MC Secure Code)

 Предности

  • Картичката функционира на принцип на минимална месечна отплата на само 10% од износот на користениот кредит во тековниот месец
  • Може да се користи за плаќање на стоки и услуги и за повлекување готовина, во земјата и во странство за бизнис потреби, каде што е ставено Mastercard логото

Камати и надоместоци

Износ на кредитен лимит согласно кредитната политика
Каматни стапки 12.5%
подигање на Готовина на банкомат на ХАЛКБАНК 1,5% или минимум 60,00 МКД
Исплата на шалтерите на ХАЛКБАНК 1,5 % или минимум 60,00 МКД
подигање на Готовина на банкомат на други банки 2% минимум , 120,00 МКД
Исплата на шалтерите на други банки 2% минимум 120,00 МКД
Годишна членарина за кредитна картичка 1500,00 МКД годишно
Замена на оштетените кредитна картичка (reissuance на кредитна картичка) 300,00 МКД
Надоместок за итна изработка на кредитна картичка 600,00 МКД
Надоместок за издавање фактура Без надомест
Надоместок за блокирање на картичка Без надомест
Надоместок задеблокирање на картичка 60,00 МКД
Надоместок за неосновани рекламација 600,00 МКД
Надоместок за предупредување 100,00 МКД

Најчесто поставувани прашања

Како можете да аплицирате за кредитна картичка?

Потребно е да ја посетите најблиската филијала/експозитура на Халкбанка АД каде ќе мора да се процени Вашата кредитоспособност и ќе можете да ја подигнете потребната документација за аплицирање.

Колку долго трае процедурата за издавање на нова картичка?

Процедурата одзема  2 работни дена како би можела картичката да се достави до филијалата за која корисникот се одлучил да ја подигне , и за истото ќе биде известен преку СМС.

Како може да добивам фактура за кредитната картичка преку e-mail?

Потребно е само да ги известите колегите во филијалата/експозитурата за mail адресата на која сакате да добивате фактури како би се ажурирал податокот и би се доставувала фактура секој месец на наведената адреса.

Аплицирај

Биди информиран за

ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТИ

Кажи ја Твојата потреба!

Биди информиран за

ДЕТСКО ШТЕДЕЊЕ

Штеди
За твоите деца

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани.