Карактеристики

Со желба да им обезбеди дополнителни погодности и предности на своите лојални клиенти, Халкбанк АД Скопје воведе нов производ СМАРТ ДЕПОЗИТ .  

Клиентот во моментот на орочување на депозитот треба да користи најмалку 3 (три) од следниве производи на Банката : 

  • примател на плата/пензија во Халкбанк
  • кредитна картичка
  • електронско банкарство
  • смс известување

Предности

  • Минимален износ на вложување : 3.000 МКД односно 50 ЕУР односно 50 УСД
  • Исплата на камата: на крај на период на орочување или месечно
  • Метод на пресметката на камата:  конформна метода
  • Делумно повлекување на средствата  пред истекот на периодот на орочување, при што на повлечениот дел од депозитот се пресметува камата по видување според тарифата на Банката, додека за останатиот дел се пресметува камата по договор

КАМАТНИ СТАПКИ

НОМИНАЛНИ ГОДИШНИ КАМАТНИ СТАПКИ ОД 01.03.2017 ГОДИНА

Каматни стапки за депозит со исплата на камата на денот на доспевање

Годишни каматни стапки
МКД ЕУР УСД
3 месеци 0.40% 0.30% 0.25%
6 месеци 0.80% 0.40% 0.30%
12 месеци 1.50% 0.70% 0.50%
24 месеци 2.50% 1.20% 0.70%
36 месеци 3.00% 1.40% 0.90%

 

НОМИНАЛНИ ГОДИШНИ КАМАТНИ СТАПКИ ОД 01.03.2017 ГОДИНА

Каматни стапки за депозит со месечна исплата на камата

Годишни каматни стапки
МКД ЕУР
12 месеци 1.40% 0.60%
24 месеци 2.40% 1.10%
36 месеци 2.90% 1.30%

ПРАШАЊА

Кои документи ми се потребни за отворање на орочен депозит?

Потребен документ за отворање на орочен депозит е документ за идентификација (лична карта или пасош)

Дали можам да повлекувам од депозитот?

Делумни повлекувања од орочениот депозит се дозволени.

Колкав износ на камата ќе добијам за орочениот депозит?

линк за калкулатор

Можам ли да додавам дополнителни средства на орочениот депозит?

Дополнителни вложувања на орочениот депозит не се дозволени

Бидете информирани за

КРЕДИТ СО ДЕПОЗИТ

Земи
Кредит со депозит

Земи ја твојата

КРЕДИТНА КАРТИЧКА

Ти плаќаш,
Ние те наградуваме со бонус!

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани.