Карактеристики

Карактеристики

Искористете ги најдобрите каматни стапки со новиот промотивен производ на Халкбанк АД Скопје .

*Производот ќе биде активен  ограничен период, секоја СРЕДА, до 26.06.2019 .

  • Минимален износ на вложување : 30.000 МКД /500 ЕУР
  • Начин на исплата на камата: на крај на период на орочување или месечно
  • Тип на каматна стапка: фиксна ,
  • Рок на орочување: 13 и 25 месеци
  • Метод на пресметката на камата:  пропорционален (28/31-365/366)
  • Реорочување: автоматски се реорочува по истекот на период на орочување. При реорочување ќе се земат каматните стапки од генералното штедење со фиксни каматни стапки кои ќе бидат важечки според Одлуката за пасивни каматни стапки
  • Делумно повлекување на средствата: не е дозволено  пред истекот на периодот на орочување
  • Дополнителни уплати: На депозитот не може да се вршат дополнителни уплати пред истекот на датумот на доспевање
  • Предвремено раскинување: при предвремено раскинување на договорот на депозитот се пресметува камата по видување според тарифата на Банката, за целото време во кое средствата биле орочени.

При месечна исплата на камата, депонент е должен да ја врати на Банката разликата меѓу исплатената и новопресметаната камата, или Банката истата ќе ја одбие од основниот влог.

Промените на депозитите можете во секое време да ги следите преку електронско банкарство.

Доколку сѐ уште немате трансакциска сметка посетете ја најблиската филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје и бидете дел од нашето семејство.

За дополнителни информации контактирајте не на:

e-mail адреса: deposits@halkbank.mk


Каматни стапки

Каматни стапки

НОМИНАЛНИ ГОДИШНИ КАМАТНИ СТАПКИ

Каматни стапки за депозит со исплата на камата на денот на доспевање или месечна исплата

 

Рок на депозитот  Годишни каматни стапки
МКД ЕУР
13 месеци 1,70% 0,90%
25 месеци 2,50% 1,50%

Бидете информирани за

КРЕДИТ СО ДЕПОЗИТ

Земи
Кредит со депозит

Земи ја твојата

КРЕДИТНА КАРТИЧКА

Ти плаќаш,
Ние те наградуваме со бонус!

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани.