Карактеристики

Сакате да штедите, но немате доволен почетен влог, сакате месечно вложување или по динамика која Вам Ви одговара?

Халкбанк АД Скопје Ви нуди производ со кој ќе обезбедите среќна иднина за вас и вашата фамилија.

Отворениот депозит за физички лица нуди можност за повеќекратни уплати во текот на траењето на договорот за орочување. Идеален за оние кои штедат секојдневно, толку колку ќе посакаат и кога ќе посакаат.

  • Минимален износ на вложување: 3.000 МКД /50 ЕУР
  • Начин на исплата на камата: на крај на период на орочување
  • Тип на каматна стапка: Фиксна
  • Метод на пресметка на камата : пропорционален метод (28/31-365/366)
  • Реорочување: При доспевање депозитот автоматски се реорочува односно согласно договорот
  • Делумно повлекување на средствата: Не е дозволено  пред истекот на периодот на орочување
  • Дополнителни уплати: На депозитот може да се вршат дополнителни уплати пред истекот на датумот на доспевање
  • Предвремено раскинување: При предвремено раскинување на депозитот Банката пресметува камата по видување според одлуката за каматни стапки на Банката.

Штедете на наједноставниот и најудобниот начин. Отворете траен налог на износ кој месечно можете да го издвоите, а Банката автоматски ќе врши пренос на средствата на вашата штедна сметка.

Промените на депозитите можете во секое време да ги следите преку електронско банкарство.

Доколку сé уште немате трансакциска сметка посетете ја најблиската филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје и бидете дел од нашето семејство.

За дополнителни информации контактирајте не на:

e-mail адреса: deposits@halkbank.mk

Каматни стапки

Каматни стапки

НОМИНАЛНИ КАМАТНИ СТАПКИ ОД 15.06.2022 ГОДИНА

Штедење во МКД Каматни стапки
12 месеци 0,50 %

НОМИНАЛНИ КАМАТНИ СТАПКИ ОД 15.11.2020 ГОДИНА

Штедење во ЕУР Каматни стапки
12 месеци 0,20 %

За дополнителни информации контактирајте не на :

Телефон: 02/3240-800

e-mail: deposits@halkbank.mk

Линк за калкулатор

Бидете информирани за

КРЕДИТ СО ДЕПОЗИТ

Земи
Кредит со депозит

Земи ја твојата

КРЕДИТНА КАРТИЧКА

Ти плаќаш,
Ние те наградуваме со бонус!

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани. | Политика за приватност | Политика за колачиња